Hrčky na smreku

host - 147.92 (?)
21.7.2010 21:22

No já bych na to kácení tak nechvátala, to je vždycky až to poslední řešení. Korovnice, pokud to jsou ony, se vyskytují na nejmladších větvičkách, až smrk poporoste, poškození nebude časem ani znát. Viděla jsem mnoho smrků, které byly poškozeny jeden rok a napřesrok ani nikdy potom už se to neopakovalo. Ošetření napadených smrků se nechá snadno vygooglit. Hanča

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 211.33 (?), 18.7.2010 17:11, zobrazeno: 5196x
Poradte, na mladych tohorocnych vyhonkoch sa robia deformacie akoby hrcky z ihlicia, zelene, v mieste deformacii sa konarik- vyhonok stáča ostro nadol, ziadnych skodcov som nenasla. dakujem.

host - 147.92 (?), 18.7.2010 17:56

Vypadá to takhle? Hanča

host - 209.225 (?), 21.7.2010 19:49

Ten smrk, co má na sobě tyto, tzv. hálky, bezmilosti odstraňte a spalte!!! Větve i smrk je stejně deformován a navíc se to může přenést na další jehličnany!!!  Tento škůdce se objevuje na smrcích v lokalitách, kde se smrkům nedaří a budou trpět. takže další výsadby smrků zvažte.

host - 147.92 (?), 21.7.2010 21:22

No já bych na to kácení tak nechvátala, to je vždycky až to poslední řešení. Korovnice, pokud to jsou ony, se vyskytují na nejmladších větvičkách, až smrk poporoste, poškození nebude časem ani znát. Viděla jsem mnoho smrků, které byly poškozeny jeden rok a napřesrok ani nikdy potom už se to neopakovalo. Ošetření napadených smrků se nechá snadno vygooglit. Hanča

host - 200.122 (?), 21.7.2010 22:39

Přesně tak. Korovnice je škůdce, savý hmyz, mšice. Pokud není stromek zamořen extrémně, nejedná se pro něho o nějaké životu ohrožující nebezpečí. Nejjednodušší ochranou, dokonce biologicky nevinnou, je ruční odloupnutí vytvořených hálek z větviček a jejich následná likvidace, například spálením. Toto by bylo vhodné provést právě nyní, aby mladé korovnice nyní usazené v hálkách nestačily dokončit svůj vývojový cyklus a rozmnožit se do dalších generací.Takže žádné kácení, to je přehnané a neúměrné opatření. Jinak hálky korovnic se nejčastěji vyskytují na smrcích tam, kde jsou poblíž vysazeny i modříny, neboť korovnice prodělávají část svého vývoje právě na modřínu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz