ginko
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 164.103 (?), 28.5.2006 17:17, zobrazeno: 12279x
Ahojky všichni,
potřebovala bych poradit. Kopili jsme si už vzrostlé cca 3m vysoké ginko, zasadili a ono začalo krásně obrůstat novými listy. No ale teď se nějak zastavilo, listy začali žloutnout a odpadat. Nevíte co s tím? Děkuji Monika
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 102.102 (?), 18.6.2006 0:11
V akom obdobi zacalo zltnut? Skuste viac popisat stav ginka, cas kedy sa to vyskytlo, ako casto ho polievate atd.
Juraj
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 171.64 (?), 2.7.2006 11:01
Moja skusenost je taka, ze rastlinky zakupene v zahradnych centrach, ktore davazaju tovar z Holandska, takto odchadzaju. Samozrejme nie vsetky, ale dost. Ja to nazyvam hlandske rychlokvasne pestovanie rastlin, v momente ako mu zmenite substrat zo super substratu do priemernej pody zacne odumierat. Zacne odumierat v momente ked korene z balu preniknu do novej pody a chytia sok - co moze trvat dlhsiu dobu od vysadenia. Nie je to vlastne ani sok, ako obrovske znizenie dodavky vyzivnych latok. Predtym bol totiz zvyknuty na pomaly rozpustne hnojiva. Jedine co Vam ostava je cakat ci to prezije a ak nie tak kupit od pestovatela, ktory ho vypestoval v domacej pode, alebo aspon blizkej k nej.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 131.110 (?), 2.9.2006 13:17
Zdravím,
rostliny z dovozu jsou většinou od dětství zalévany dusíkem shora i zezdola, takže když je zasadíte do české chudé půdy, je to jako byste narkomana převedla ze dne na den z heroinu na chleba....
Jan Sláma
http://wbgarden.com
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.215 (?), 13.11.2008 13:42
Toto je velka pravda treba kupovat rastlinky od domacich pestovatelov aj krasne rozkvitnute kvety Vam uz druhykrat nerozkvitnu, ked nedate ziviny
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.9 (?), 22.8.2006 14:11
Prosím mám půdu jílovitou kyselou a chci zasadit Ginko bilobu.jakou zem mám přidat pod strom?????? poraďte prosím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 188.162 (?), 22.8.2006 15:04
Uprimne povedane, ginko preferuje skor piescitu, vodu prepustajucu podu, ktora z casu na cas uplne preschne, ale videl som uz aj velke ginko, ktore v pohode bolo asi 2 metre od rieky a poda tam bola skor ilovita. Vykopte velku jamu a ako podlozie dajte obycajny zahradnicky substrat a mne sa velmi osvedcil substrat pre vysev. Skombinujte tieto dva, dajte do toho trochu piesku a bude v pohode. Vela zdaru.
www.ginko-spg.org
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 131.110 (?), 2.9.2006 13:13
Zdravím,
mám na zahradě a kolem asi 10 gingko kultivarů, včetně čarověníků, některé už třicetleté a všechny spokojeně rostou v jílovité půdě....
Jan Sláma
http://wbgarden.com
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.68 (?), 14.11.2008 8:39
Můžu jen potvrdit to, co zde bylo uvedeno o jílovité půdě a ginkgu. Mám na zahradě celkem 4 kultivary, dva jsou v jílopísčité půdě a rostou jako z vody. Ty druhé dva jsou v černozemi a rozdíl ve vitalitě nevidím. Původem to jsou roubovanci od místních dodavatelů, žáden komerční dovoz.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.2 (?), 30.11.2008 14:20
Jak je to s nadmořskou výškou? Jsem z podhůří Jeseníků - 560m.n.m. v celku drsné poloze nechráněné od Pradědu. Ginkga mám jedoleté sazenice vypěstované +- ve skleníku. Zimuji je též ve skleníků pod netkanou textilí, s květníky zahrabanými v půdě. Část rostlin vyrostla v průběhu roku z normálního venkovního výsevu.
Díky Mita
|
|
 |
|
|
 |