Cypřiš arizonský fastigiata

Sazka - (3) - 41.2 (?)
13.11.2009 7:40

fotky

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 41.2 (?), 12.11.2009 14:20

Dobrý den, do minulého týdne jsem si myslela, že mám doma Dracenu draco. Byl to ale asi omyl, myslím, že je hodně podobná Vašim jukám na fotkách. Také nemá po utržení listu ty krvavé stopy jako draco.  Nesnese přemokření, spíše má ráda sucho. Doma ji nafotím a pokusím se jí sem vložit. Jsem ale technický antitalent, tak doufám, že se mi to podaří.  Konečně se doufám dozvím, co to vlastně mám doma za kytičku. Pokud mi ji pomůžete identifikovat a zjistíme, že by mohla ven, dám ji tam na jaře. Zatím děkuji.

Sazka - (3) - 41.2 (?), 13.11.2009 7:40

fotky

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 49.39 (?), 13.11.2009 12:27

Pěkný kousek! Podle mého názoru to je opravdu některý druh juky (ale blíže nejsem schopen ji určit). Jak je stará?

A co to máte pod ní vlevo? Vidím dobře, že je to bobkovišeň? Pěstujete ji v interiéru? (Nebo je to jiná rostlina?)

Josef.

host - 41.2 (?), 13.11.2009 12:44

Dobrý den. Já mám tu juku asi 3 roky, už jsem jí dostala odkvetlou. Bohužel vůbec nevím jak je stará, dostala jsem jí od známé. Dlouho jsem vůbec nemohla zjistit co je to za druh. Nakonec jsem se spokojila s tím, že je to asi Draco. Teť už vím, že ne, ale nemám nikoho kdo by to určil. Zaradovala jsem se, když jsem viděla ty juky venku pěstované (jak tvrdí pán odolné), hodně mi jí připomínají. Má velmi ostré trny na koncích listů.

To vlevo je právě ostříhaný fíkus. Byl až do stropu, tak jsem ho zkrátila. Dobře koření, už z něj mám spoustu sazeniček.

Bobkovišeň jsem ale také kořenila doma a myslím, že by nebyl problém jí pěstovat jako pokojovku, měla se pěkně k životu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz