Co mi to roste na dvorku?

host - 248.52 (?)
25.8.2013 20:10

Rozhodně bych nestříhala, připravil byste se o zlaté konečky větví a není důvod, proč stříhat. Vzhledem k uvedeným podmínkám roste velmi dobře, protože vzhled má normální.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 20.52 (?), 5.9.2011 0:46, zobrazeno: 7163x
Chtěl bych se zeptat, co je to za keř, strom? Soused mi jich dal několik, že jsou to nějaké thuje. Zajímavé je, že jsou všechny nové přírustky jakoby do žluta, což jsem nikde neviděl. Takhle žluté jsou pořád úplně všechny, i sousedovy dvacetileté, takže to tak asi má být. Ptám se, protože nevím, jak se o to starat. Jestli zalévat, nezalévat, a tak.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 88.248 (?), 5.9.2011 6:10

Není to thuje, aůe cypřišek. Konkrétněji: cypřišek hrachonosný péřitý zlatý, odborněji Chamaecyparis pisifera plumosa Aurea. Zalévejte běžně, v době sucha. Podle fotky je v celkem normální kondici, nevypadá nijak utrápeně. Já bych pro jeho lepší růst doporučil nemít ho v trávníku, ale mít kolem něj kolo mulčovací kůry, aby mu okolní tráva neodebírala vláhu a živiny. není to však úplně nutné. takhůe žlutý/zlatý je samozřejmě úmyslně.

Josef.

host - 20.52 (?), 5.9.2011 11:58
Moc děkuji za identifikaci, ještě bych měl několik otázek. Jak hodně narostou? Doufám, že moc ne. Mám je nějak střihat, nebo zatím ne? Dva mám taky na terase v obrovských květináčích, mám je v zimě zalévat, nebo se o ně nějak jinak starat?

host - 20.52 (?), 25.8.2013 18:52

Po dvou letech se ne vás znovu obracím s několika dotazy.  Stromek docela povyrostl, už je skoro větší než já. Je nutné ho nějak střihat? Jeden známý mi tvrdí, že ho musím střihat, já zase nevím, jak bych ho měl střihat.  Když ho nebudu střihat, tak to prý bude koště. Jak to tedy je? Dále by mě zajímalo, jestli je to opravdu ten cypřišek hrachonosný? Podle fotek na internetu se mi to moc nezdá. Jak stromek celkově po těch dvou letech vypadá? Roste normálně, nebo se mu moc nedaří? Roste totiž v hrozných podmínkách. 20 cm pod ním je tvrdá skála a půda je zvětralá skála s kamením, divím se, že vůbec roste. 

host - 248.52 (?), 25.8.2013 20:10

Rozhodně bych nestříhala, připravil byste se o zlaté konečky větví a není důvod, proč stříhat. Vzhledem k uvedeným podmínkám roste velmi dobře, protože vzhled má normální.           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz