Zdravím paní tazatelku 57.103, i Vás, pane Josefe. Osobně jsem dosud "válčil" s korovnicí ve své zahradě ve dvou případech. Přinesl jsem si ji sem z lesa na mladách semenáčcích smrčků a borovic, které máme vysazené společně s jinými lesními stromky kolem celého plotu. Korovnice patří do kategorie mšic a proto se není třeba bát, že by to byl nezvládnutelný problém. Lze na ni použít veškeré přípravky proti mšicím, napříkald Mospilan, Reldan, Karate,... Stačí hledat přípravky určené a registrované na mšice. V tom odkazu, kde se hovoří o napadení lesních porostů je obecný problém s použitím insekticidních přípravků, protože se jedná o velké neohraničené plochy, vzrostlé stromy, a specifické lesní prostředí. Na zahradě, kde máme jeden, či několik málo menších stromů, je to problém dá se říci banální. Osobně jsem řešil korovnici v uplynulých dvou letech na malých smrčcích, rostoucích v blízkosti modřínů (korovnice smrková, či zelená) včasným mechanickým odloupováním hálek, které se při napadení tvoří na letorostech. A vloni se objevila korovnice i na borovicích (korovnice borová). Tu jsem zvládl postřikem, tuším že to byl Mospilan (nejsem na zahradě, kde mám přípravky uskladněny). Zabralo to okamžitě, na prvý pokus.