borovice - žloutnou konce jehlic

host - 156.46 (?)
20.5.2008 10:48

Dobrý den, mám podobný problém.Letos mi zasadili vzrostlou (280cm) limbu.Má také konečky jehlic žluté a zahradníci řekli že to nic, že se to samo spraví. Zatím se to ale nespravuje.Navíc limba vypadá jako koště, zřejmě ji v zahradnictví (v Holandsku) nezaštipovali.  Nevím co s tím, jestli se dá zaštípováním ještě něco spravit.Jesli mohu poprosit, sdělte mi své zkušenosti se zaštipováním Vaší limby.Potřebuji aby rychle vyrostla co do výšky, ale došíře moc ne, max.3m. Děkuji.Lída 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 115.31 (?), 5.5.2008 10:47, zobrazeno: 7182x

Dobrý den, ráda bych všechny požádala o radu. Mám na zahradě asi sedmiletou borovici, myslím že se jedná o limbu. Koncem loňského léta jí začaly žloutnout konce jehlic. Pohnojila jsem jí kvalitním kompostem a doufala, že se to do jara spraví. Nespravilo. Ne že by umírala, ale evidentně se jí něco nelíbí. Nevíte, co mám udělat, aby se dostala zpět do formy a získala zpátky krásně zelenou barvu? Děkuji předem za všechny rady. D.

host - 156.46 (?), 20.5.2008 10:48

Dobrý den, mám podobný problém.Letos mi zasadili vzrostlou (280cm) limbu.Má také konečky jehlic žluté a zahradníci řekli že to nic, že se to samo spraví. Zatím se to ale nespravuje.Navíc limba vypadá jako koště, zřejmě ji v zahradnictví (v Holandsku) nezaštipovali.  Nevím co s tím, jestli se dá zaštípováním ještě něco spravit.Jesli mohu poprosit, sdělte mi své zkušenosti se zaštipováním Vaší limby.Potřebuji aby rychle vyrostla co do výšky, ale došíře moc ne, max.3m. Děkuji.Lída 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz