Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud je větvička z loňského pupenu a vyraší letos, tak dokud se netvoří adventivní pupeny v úžlabí jehlic, mohou se vytvořit po odstranění vrcholku výhonu v kterémkoliv z úžlabí jehlic ponechaných. Tj. pokud odpočítáte 10 jehlic a tam to zastřihnete, je teoreticky možné, že se vytvoří 10 adventivních pupenů v každém úžlabí. Prakticky se ale vytvoří minimálně jeden až tři na každý centimetr délky. Důležité je, že než se vytvoří a vyzrají, přestane tlačit míza a větvičky z nich vyraší až v příštím roce. Pokud by jste stříhala do starého, spící (adventivní) pupeny by se probudily letos a protože je stromek přesazovaný, zřejmě by z nich vytvořené větvičky nestihly ukončit svůj růst a vyzrát. Pak by bylo riziko, že v zimě namrznou. Pokud by ale ty mladé větvičky byly příliš ovadlé, je otázkou, které riziko je fatální (mající za následek uhynutí stromku).

Najít adventivní pupen na dvouletém dřevě u jehličnanu znamená, kouknout se mezi jehlice a tam najít pupen co spí = letos z něj neraší výhon. Aby jste měla jistotu, že po zastřižení nezaschne spolu s koncem větvičky, nechá se malá patka na délku jednotlivých jehlic (pro zjednodušení 3).

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika