Zákrsek Denar - jak řezat

sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 20.93 (?)
28.3.2014 22:55

Zdravím

podle Vaší fotografie usuzuji, že jste stromek opravila vynikajícím zpúsobem a je to vzorové štíhlé vřeteno tak jak to má býti.

Vaš popis se stále shoduje na několik odrud, které jsou náhradou za Golden D. Vzhled jste docela dobře popsala, ale chybí mi tu ještě základní popis doby zrání a či odruda silně opadává a jak dlouho ji skladujete a jakými chorobami trpí. Okus zajícú neovlivní chování odrudy ani při jednostraném zkrácení koruny silným vystřelením . Denár roste naprosto stejně jako Šampion, Doris, Dukát...

sadař vlada

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 20.179 (?), 23.3.2014 22:05

Zdravím

Mám takový dotaz. Jste si jistá, že to opravdu máte odrudu Denár? Vámi vyfocený stromek totiž svým chováním neodpovídá odrudě Denár. Podle velikosti zavalu na podnoži a délce přírustkú byť je to M26 a to v travním porostu s mísou kolem kořenů neodpovídá této středně až slabě rostoucí odrudě se sklonem přeplozování tak jako Šampion. Tato odruda dělá zásadně vzpřímený terminál a i kdyby se ohnul při zatížení tak by v místě oblouku udělal jezce jako nový terminál. Váš stromek podle fotografie nemá vůbec snahu dělat vzpřímený terminál a také mě zaráží vystřelování koruny - to Denár také nedělá.Takhle křivě rostou odrudy jako Angold, Antonovka, Gascoň.... A i hustota plodonošů je jiná.

Až bude míti Vaše odruda plody tak nám je popište a ještě lépe vyfoťte.

sadař vlada

Silva - (9) - 71.218 (?), 27.3.2014 12:32

Dobrý den, jablka byla žlutá, slabá slupka, chutí i vzhledem podobná zralému Golden Del., jen drobnější. Tak bych řekla, že je to - dle srovnání s popisem uváděným na netu - opravdu Denar. V době jeho zasazení jsme neměli ještě plot a jak bylo hodně sněhu, zajíci okousali konce větví. Tak nevím, jestli to díky tomu rostlo tak podivně. Přikládám foto, jak jsem se poprala se zastřihnutím a vyvázáním. Jeden silný výhon, ten alespoň s malým obrostem, je vyvázán coby terminál k tyčce, kapánek slabší výhon je ohnutý do roviny, stejně tak další 2 výhony, které tam zbyly. Poslední 2 ponechány tak, rostou v dobrém úhlu. Lonské přírustky zakráceny o 1/3 na vnější pupen, terminál na pupen směřujícím dovnitř. 

Silva

sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 20.93 (?), 28.3.2014 22:55

Zdravím

podle Vaší fotografie usuzuji, že jste stromek opravila vynikajícím zpúsobem a je to vzorové štíhlé vřeteno tak jak to má býti.

Vaš popis se stále shoduje na několik odrud, které jsou náhradou za Golden D. Vzhled jste docela dobře popsala, ale chybí mi tu ještě základní popis doby zrání a či odruda silně opadává a jak dlouho ji skladujete a jakými chorobami trpí. Okus zajícú neovlivní chování odrudy ani při jednostraném zkrácení koruny silným vystřelením . Denár roste naprosto stejně jako Šampion, Doris, Dukát...

sadař vlada

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025