Výsadba jabloní ve 42O m

host - 250.70 (?)
9.1.2014 10:29

Pokud bych si vybírat já, tak volím tytot odrůdy. Letní: Ametyst; ranězimní: Aneta, Rajka; zimní: Rubinola, Admirál, Angold, Heliodor, Rozela, Sirius (Orion), Topaz. Ohledně podnoží bych volil M26 v dobrých půdách, ale pokud máte horší půdu(vzhledem k nad. výšce), možná by se spíše holil MM 106, která v horších podmínkách bude růst "slabě". S výběrem ovocné školky vám nepomůžu poradit, protože vaši oblast neznám, jsem z Moravy. Zkuste se mrnout na internetu, určitě ve vaší oblasti nějakou najdete :)

Jarda

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
abalda - (7) - 127.59 (?), 8.1.2014 11:35, zobrazeno: 3080x

Jaké druhy pokud možno rezistentních odrůd můžu vysadit ve výšce cca 420m / Lešany u Sázavy /.Jedná se o jižní svah otevřený na severovýchod.Chceme jednu pozdnější letní, jednu podzimní a 4-6 zimních odrůd na slabě rostoucích podnožích na zákrsky nebo čtvrtkmeny.Také bych potřeboval poradit kde je možno zakoupit vhodný sadbový materiál v okolí nebo na trase Lysá nad Labem - Praha - Týnec nad Sázavou.Předem děkuji za cenné rady., Abalda

host - 250.70 (?), 9.1.2014 10:29

Pokud bych si vybírat já, tak volím tytot odrůdy. Letní: Ametyst; ranězimní: Aneta, Rajka; zimní: Rubinola, Admirál, Angold, Heliodor, Rozela, Sirius (Orion), Topaz. Ohledně podnoží bych volil M26 v dobrých půdách, ale pokud máte horší půdu(vzhledem k nad. výšce), možná by se spíše holil MM 106, která v horších podmínkách bude růst "slabě". S výběrem ovocné školky vám nepomůžu poradit, protože vaši oblast neznám, jsem z Moravy. Zkuste se mrnout na internetu, určitě ve vaší oblasti nějakou najdete :)

Jarda

ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 239.107 (?), 9.1.2014 11:15

Není to kousek od Benešova? Tam školka je a v Kladrubech další. Určitě bude něco i kousek od Vás na stejné straně od Benešova u Sázavy. teda aspoň před pár lety bylo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz