Mám stejný názor na Starkrimson, fádní, "sladko hořké" a malé plody. Měl jsem dva stromy a už jsou pryč. Niméně nikdy bych netušil jak na kvalitě chuti se podepíše nezvyklé počasí letoška (abnormální sucho a teplo). Rubín vůbec nechutná, vnitřek mnoha plodů má čený vnitřek zato ale takový Idared mimořádně velké plody, bez strupovitosti a tmavě červené což jindy nebývá.
Říká se 100 lidí 100 chutí. Já mám na Starkrimson ůplně opačný názor, fádně sladké jablko, obzvláště letos, málo zbarvené plody skoro nepoživatelné, potřebuje probírku, je náchylný na sklovitost, celkem brzo zmouční a letos bylo navíc hodně plodů podívně zkroucených. Příští rok ho kompletně přeroubuji.
není vyloučeno pane kolego. také jsem dříve ochutnal i z jiných stromů, a tam ta jablka, mohlo to být i rokem, byla dobrá. ale ne jak tato naše. Ten náš předchůdce pocházel z velmi fajnšmekrovské zahradnickohospodářské rodiny. Asi jsme koupili bych řekl nějaké fakt ještě nezdegerované originály
Mám stejný názor na Starkrimson, fádní, "sladko hořké" a malé plody. Měl jsem dva stromy a už jsou pryč. Niméně nikdy bych netušil jak na kvalitě chuti se podepíše nezvyklé počasí letoška (abnormální sucho a teplo). Rubín vůbec nechutná, vnitřek mnoha plodů má čený vnitřek zato ale takový Idared mimořádně velké plody, bez strupovitosti a tmavě červené což jindy nebývá.
Starkrimsony a jiné redy já zase můžu zase jako změnu ke sladkokyselým běžnějším odrůdám. A jeho vzdálenejší příchuť v Glostru. Šmak je šmak. __ K.z B.