Řez po pozimní výsadbě

host - 49.50 (?)
7.11.2009 16:20

Při seříznutí na 6.oček se často stane že ze všech pupenů výhony nevyrostou jen z horních dvou nebo tří tak je dobré si pomoci zářezy nad jednotlivými pupeny aby opravdu vyrašily.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 49.50 (?), 7.11.2009 16:20

Při seříznutí na 6.oček se často stane že ze všech pupenů výhony nevyrostou jen z horních dvou nebo tří tak je dobré si pomoci zářezy nad jednotlivými pupeny aby opravdu vyrašily.

host - 156.247 (?), 7.3.2010 9:14

Můžete prosím někdo vysvětlit jak se provádí zářezy nad pupeny, aby vyrašily? Čím se provádí(nůž, žiletka..), jak hluboko( do kůry, nebo ještě hlouběji). Na co si dát pozor, aby nebylo víc škody, než užitku.Děkuji

Ivana

host - 176.18 (?), 7.3.2010 18:59

Vyřízne se asi 4mm dlouhý (na šířku pupenu) "půlměsíček" špičkami otočený dolů kousíček nad pupenem přes celou vrstvu kůry až na dřevo, aby živiny proudily do pupenu. Také lze asi 0,5cm pod pupenem proříznout kůru po délce větvičky (řez dl. asi 5-6cm).           Lída

host - 31.30 (?), 18.3.2010 9:23

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se stromkama na podzim zasazené. V zahradnictví mi je při prodeji ostříhali na dost krátké postranní i hlavní výhony cca na 20-30 cm, navíc chci pěstovat ovocnou stěnu. Mám odstranit nevhodné a nechat jen dva do strany?U jedné jabloně jsou výhonky slaboučké a je jich 8, u další je výrazně vyšší kmínek než u ostatních a pak výhon do každé strany.Hrušeň chci taky zařadit do stěny, ale má už silné výhony, když je budu chtít tvarovat, tak se zlomí (jsou také tak kraťoučké). Mám počkat až vyrostou jiné a ty pak tvarovat? Nebo všechny nechat a počkat rok, až trochu narostou? Nechci udělat víc škody, než užitku. Prosím poraďte.Alice

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz