Pink Lady

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1773) - 165.146 (?) 
27.10.2021 12:12

Zatím průběžný stav Pink Lady.Na snímcích plody nového klonu.Přesný názav neznám.Letošní průběh počasí je mnohem lepší a krásné a prosluněné říjnové dny dávají plodům jak kvalitu tak vybarvení.Zůstananou na stromě jak dovolí počasí.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1773) - 165.146 (?), 1.11.2021 11:09

Pink Lady (nový klon) - 2021 - štíhlé vřeteno

Včera jsem očesal nový klon abych ho ochránil před následnými deštívými dny.Tvarově je baculatější a větší než základní Pink Lady která je zřejmě trochu pozdnější.Je v poloskleníčku a současně s Fuji zůstávají na stromě.Pršet na ně nebude.Pro porovnání na posledním snímku je plod základní verze Pink Lady který je tvatem spíše soudkovitý až válcovitý.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1773) - 165.146 (?), 29.3.2022 14:45

Pink Lady (nový klon).Pod tímto názvem jsem stromek koupil.Při zimním pátrání na netu usuzuji skoro s jistotou dle fotografií a popisů, že se jedná o mutaci s názvem Rosy Glow.Dle recenzí má celorůžové až červeně zbarvené plody.Chuťově stejné vlastnosti a jsou vybarvenější a větší než základní odrůda Pink Lady.

Dnešní konzumace posledního plodu.Špica.

Zahradě zdar -* Mičurin II (470 m)

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1773) - 165.146 (?), 5.11.2022 12:07

Rosy Glow (mutace P.Lady)) - 2022 - štíhlé vřeteno

Loni jsem mohl porovnávat plody Rosy Glow a základní verze Pink Lady.Tvarově se odlišují a Rosy Glow má vybarvenější plody.Chuťě jsou identické a právě pro tuto vlastnost se Rosy Glow může prodávat pod obchodní značkou Pink Lady.Plody jsou ještě na vřeteni a po neděli sklidím.V příloze jsou znázorněny tři etapy vybarvení během deseti dnů.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1773) - 165.146 (?), 8.11.2022 11:59

Včera jsem sundal Rosy Glow a malou větvičku se čtyřmi jablky Pink Lady která byla naroubována na Elstar.Ostatní plody na vřeteni pod zastávlou jsem ponechal ještě na stromě.Nezdály se mě ještě dostatečně vybarvené.Mrznout zatím nemá a pršet na ně nebude.Na snímcích je Pink Lady na roubu před sklizní a na posledním je porovnání tvaru ovoce Rosy Glow (vlevo) a základní verze Pink Lady (vpravo).Nyní se jen obrnit trpělivostí a čekat na únor a hlavně březen na jedinečnou chuť těchto jablek.Čekání zkrátí konzumace chuťově vynikajících odrůd Jazz, Briliant, Kanzi, Braeburn a zdá se, že i Jonathan bude v pořádku a další. Nynějšího konzumního vrcholu dosahuje Larisa která snese ty nejvyšší nárorky kvality podzimního jablka a nesmím zapomenout na Orion.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1773) - 165.146 (?), 19.2.2023 12:55

Začal jsem ze skládky vybírat Pink Lady.V tomto případě plod základní verze z roubu na Elstaru.Vždy se těším na tuto mimořádně chutnou odrůdu, na její pohlazení nevtíravou aromatickou květinovou příchutí.Prosím, nesrovnávejte s kupovanými plody.Domácí výpěstek je úplně něco jiného.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1773) - 165.146 (?), 8.11.2023 10:57

Rosy Glow (mutace P.Lady) - 2023 - štíhlé vřeteno

Chtěl jsem nechat pro polojasné počasí plody ještě dva dny na vřeteni.Jenže se na nich začali pást myzáci a tak šli dolu.Na této odrůdě si cením jejich vynikající chuť a skladovatelnost a dle snímků je vidět i vyrovnaná velikost plodů což se velmi cení.Ne nadarmo si Pink Lady vybral p.Buzrla pro svoje mnohé šlechtění.Předávájí vynikající plodové a chuťové vlastnosti.

Rosy Glow
Rosy Glow

host - 91.196 (?), 8.11.2023 12:10

yes, snad kvůli nástupu kovidu mám oční mámení-Vaše nádherné plody vidím ve 3denlightened a snažím se alespoň jeden uloupitcheeky! SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz