ochrana proti stupovitosti

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 100.5 (?) 
29.12.2007 16:52

Chte říci, že silně napadené stromy strupovitostí se třemi postřiky vyléčily? Tedy zbavily strupů?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 149.169 (?), 9.3.2007 12:35
Když čtu tyhle příspěvky o ochraně proti strupovitosti, zajímalo by mne, jestli někdo ze zúčastněných ví, zdali uvedené přípravky jsou, nebo nejsou  škodlivé pro včely.

host - 191.35 (?), 10.3.2007 7:35
Obecně jsou to látky minimálně toxické provčely. Nestříkat v době květu, a pak to není problém vůbec. Vždy se podívat na etiketu přípravku.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 11.3.2007 21:57
Všechny moderní fungicidy jsou pro včely aktuálně netoxické. Dokonce i některé  postřiky proti živočišným škůdcům včelám nevadí.  Problém ovšem je, že stopy chemikálií si mohou včely nanosit do medu. 

host - 204.1 (?), 12.3.2007 10:18
Ubylo ve vzduchu syry a pribylo houbovych chorob na strupovytost se pouzivaji vetsinou syrnaty pripravky nebo take mednate ,ale kdyz mate zdravy strom je lepsi preroubovat na rezistentni odrudu uz je velky vyber od letnich az zimnich po preroubovani nektere odrudy plodi uz druhym rokem mam to vyskouseny prvni jsem preroubyl uz pred vice jak deseti lety v loni jsem mel ze ctyrech stromu pres dva metraky jablek vetsinou prvni jakosti udelal jsem jen jeden preventivni postrik proti strupovytosti to me zbyl postrik na rez hrusni ktery jsem delal bajkorem ,pak jsem jen plody protrhal a postrikal proti obaleci jsou to zakrsky vysoke tri metry volne rostouci puvodne na jednom bylo cistecke ,cervencove,gaskonovo,reneta zimni.mam zahradu asi 445m nad morem v mrazove kotline v 1985 roce me vymrzly nektere stromy  ty ctyri vydrzely mrazy kolem 30 stupnu pod nulou mynuli rok me tam narostly i prave gdoule bylo jich kylo kdyz zacli padat otrhal jsem zbytek .

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 12.3.2007 14:14

Měďnaté a sirnaté postřiky tvořily základ fungicidů před lety. Dnes se sice ještě některé prodávají (Kuprikol, Sulka, aj.), většina však je na jiné bazi ( viz příspěvek hosta z 21.1.), jsou účinnější a údajně i méně toxické.
  S přeroubováním rezistenty souhlasím, je to nejúčinnější.
   Jabloň "červencové" neznám, leda hrušku.

host - 204.1 (?), 13.3.2007 8:59
Jablko cervencove se pestovalo pred 30 lety ,sedkal jsem se snim v klatovech v ovocne skolce zralo konec cervence hrusku take znam ma ji moje sestra na zahrade taky tak 30let.j

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 13.3.2007 10:28
Pokud si pamatuju, před 30 lety se pěstovalo Průsvitné, Stark Earliest, ze starších Chralamowski a Astrachány. Ve zkouškách již bylo Mio, Mantet , chytaly se Vista Bella a  Quinte (asi totéž) Červencové byla  nejspíš krajová odrůda.

host - 204.1 (?), 14.3.2007 9:35
Jeste mam na jedne vetvy  toto jablko ale uz je to barevna mutace kterou jsem si privezl z telce z dovolene byli jsme  tam v cervenci zrovna tam byli zrali urizl jsem par roubu zkratil listy na rapiky zabalil do mokreho papiru a igelitu odvezl na plzensko po trech dnech rouboval a ockoval ujmuli se asi tri roby a ocka ,treba je tojen sinonima jine odrudy vydrzi jen tyden pak moucnati.    ˇˇ

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 14.3.2007 9:45
Vypada to jako Stark Earliest - tendence k tvorbě malých plodů, barva zpola červená, zpola smetanově žlutobílá viditelně tečkovaná. Plody někdy moučnatí i na stromě, dokonce pukají. Zrají ještě pár dní před Průsvitným.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz