Neznámá odrůda jabloně

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 166.4 (?)
28.10.2015 11:41

Děkuji za další tipy. Jsem si téměř jist, že se jedná o Landberskou renetu, obrázek ve Vaňkovi odpovídá mé 4 fotce.

To Pavel: ta jabloň byla vysazena někdy na začátku války, prarodiče nebyli žádní sadaři, prostě postavili chalupu, zašli za místním zahradníkem, že potřebují stromy na novou zahradu a ten jim vybral z toho, co pěstoval jabloně, hrušky, třešně, višně, švestky atd, děda to nasázel do 3 řad v délce 70 metrů a bylo to. O nějaké braní roubů od sousedů se určitě nejednalo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 45.22 (?), 27.10.2015 22:21

A co takhle Evino? Moc jsem toho o něm v Čechách nenašel, ale hledejte i jako Manks codlin. To moje mívá u stopky často svalek, jinak mastné je parádně a nakyslé taky, i brzké zfádnění chuti by sedělo...  Posuzovat "vzácnost" podle výskytu v sousedství může být zrádné -"Jé ty máš dobrá jabka, dej mi roub" :-)  Pavel

host - 19.46 (?), 27.10.2015 22:47

Zkuste se podívat v tom Vaňkovi na Syreček Úhřetický. Kdysi jsem ho měl na zahradě a tvarověi vybarvením se mi připomíná.  Pavel Skála

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 166.4 (?), 28.10.2015 11:41

Děkuji za další tipy. Jsem si téměř jist, že se jedná o Landberskou renetu, obrázek ve Vaňkovi odpovídá mé 4 fotce.

To Pavel: ta jabloň byla vysazena někdy na začátku války, prarodiče nebyli žádní sadaři, prostě postavili chalupu, zašli za místním zahradníkem, že potřebují stromy na novou zahradu a ten jim vybral z toho, co pěstoval jabloně, hrušky, třešně, višně, švestky atd, děda to nasázel do 3 řad v délce 70 metrů a bylo to. O nějaké braní roubů od sousedů se určitě nejednalo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz