LYRA🍎 UEB5060/1
|
|
 |
 |
host - 249.55 (?) 12.9.2024 12:00
Zdravím kolegu korzára! U nás bude Lyra náhradou plnohodnotnou za Admiral, pokud se sklidí během září a nenechá se přezrát. vydrží dlouho, a je to chuťovka. p. Buzrla ji možná nedoporučuje, ale je v podmínkách jižní Moravy, a tady v Čechách je to trochu jinak. Souhlasím s kolegou Přasličákem, kde tvrdí, že kdyby četl jen negativní recenze na Admiral, asi by ho nesázel. Ovšem tahle sorta má stejné-možná i lepší parametry, a nepihatí, což je u Admirálu zásadní problém. Pokud ale sadaři náhodou Admiral mají, a pihovitost zvládnou, je to nejdříve prodaná odrůda... david
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 249.55 (?), 12.9.2024 12:00
Zdravím kolegu korzára! U nás bude Lyra náhradou plnohodnotnou za Admiral, pokud se sklidí během září a nenechá se přezrát. vydrží dlouho, a je to chuťovka. p. Buzrla ji možná nedoporučuje, ale je v podmínkách jižní Moravy, a tady v Čechách je to trochu jinak. Souhlasím s kolegou Přasličákem, kde tvrdí, že kdyby četl jen negativní recenze na Admiral, asi by ho nesázel. Ovšem tahle sorta má stejné-možná i lepší parametry, a nepihatí, což je u Admirálu zásadní problém. Pokud ale sadaři náhodou Admiral mají, a pihovitost zvládnou, je to nejdříve prodaná odrůda... david
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 107.72 (?), 17.12.2024 21:40
Ještě, když Lyra měla pouze číselné označení jsem kupoval tyto plody přímo ve Fytosu koncem března v Plzni, jablka byla ve skvělém stavu, měly vyváženou velmi dobrou chuť a stále pevnou dužinu. Takto jsem koupil 4 druhy jablek pod číselným označením, zbytek byl již fádně sladký a odrůdy jsem nezjišťoval. Admirál je chuťově skvělý, ale zatím jsem nenašel recept na pihovatost. Na fot. Sirius, ten je také velmi dobrý.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 125.46 (?), 15.2.2025 0:21
A která je ta jedna zásadní slabost ve které selhává?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 85.127 (?), 15.2.2025 7:54
Na první fotce je jasně uvedena (viz černé srdíčko). Tak to dopadá, když ani Korzára, ani komentující vlastně vůbec nezajímají informace, které tu postují, ale jen se předvádějí …
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.50 (?), 15.2.2025 8:09
🖤 Yellow finish with brownish-pink cheek.
Žlutá slupka s hnědo-růžovým líčkem.
Pan Tyč tím asi chtěl vyjádřit, že Lyra má méně atraktivní vybarvení. Což jsi já osobně nemyslím...
Ke Korzárovi - jeho "příspěvky" (fotokopie z fejsbúku) jsou bohužel povrchní, uspěchané, na efekt. Nejdou pod "finish", tuto ambici bohužel ani náznakem nemají...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|