Čo sa jej mohlo stať

Jaan - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (71) - 191.35 (?) 
27.4.2009 11:11

Napadený Golden je docela OK. Nové lístky jsou už v pořádku a nově rozvinuté květy také. Já si myslím, že to bylo způsobeno chladem.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 110.23 (?), 29.4.2009 7:32

My máme dvojročnú jabloň Fuji, naša vyzerá podobne, vôbec nerastie. Na jar sa trocha preberie a inak nič.  Ale dole pri kmeni na zemi sme objavili asi 2 mm bledohnedé - vyzerá to ako "larvičky" cca. 50 ks. Čo je to? Ak treba priložím aj foto. Neprejde to na iné jablone? Treba ju zachrániť, alebo zlikvidovať? Ďakujem za radu.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 29.4.2009 22:02

Skutečně bych to typoval na zvýšenou koncetraci některého pesticidu, či na neúměrně zvýšenou jeho dávku zvýšeným tlakem a postřikem z bezprostřední blízkosti.

Jenky - (1) - 65.226 (?), 16.6.2009 8:48

Buďte si istý že sú to hryzci. Stačí malý test. Nakloňte kmeň stromu o 20 stupňov do každej svetovej strany a ak sa Vám bude zdať neúmerne voľný tak je už dostatočne podhryzený. Dokonca je možné, že keď ho potiahnete smerom hore celkom zľahka tak ho vytiahnete aj so zostávajúcimi pahýľmi. Ak má oporu, tak už drží v zemi hlavne vďaka nej. Viem čo hovorím. Mám ten istý problém. Jabloň Bohémia a teraz aj Gala. Obe sú na podpníku M9. Korene Bohémie vyzerali ako 3 mrkve vedľa seba. Ten strom je jednoducho hladný a nemá čím príjmať potravu. Okrem listov je to vidno aj na prírastkoch letorastov. Sú oveľa menšie ako u okolitých stromov. Urobil som jeden pokus. Po celkom bezproblémovom vytiahnutí zo zeme som korene, teda ich zvyšky úplne očistil od hliny a posypal zakoreňovacím práškom a takto ho zasadil do vedra z hlinou. Konáre som zredukoval len na kostrové, postavil ho k plotu a konáre oň zafixoval, aby mi ho nevykýval vietor. Zatiaľ rastie, poodtŕhal som z neho všetky plody, aby sa príliš nevysiľoval.

herco - (5) - 230.198 (?), 16.6.2009 23:19

Tak dnes by ste tú jabloň nespoznali tak je zarastená listami. Po múčnatke ani stopy. Ani tie hryzce to určite neboli. Skôr sa prikláňam k názoru že by to mohlo byť následkom poškodenia koreňov mrazom (premokrená pôda+mráz).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16:33
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz