Buďte si istý že sú to hryzci. Stačí malý test. Nakloňte kmeň stromu o 20 stupňov do každej svetovej strany a ak sa Vám bude zdať neúmerne voľný tak je už dostatočne podhryzený. Dokonca je možné, že keď ho potiahnete smerom hore celkom zľahka tak ho vytiahnete aj so zostávajúcimi pahýľmi. Ak má oporu, tak už drží v zemi hlavne vďaka nej. Viem čo hovorím. Mám ten istý problém. Jabloň Bohémia a teraz aj Gala. Obe sú na podpníku M9. Korene Bohémie vyzerali ako 3 mrkve vedľa seba. Ten strom je jednoducho hladný a nemá čím príjmať potravu. Okrem listov je to vidno aj na prírastkoch letorastov. Sú oveľa menšie ako u okolitých stromov. Urobil som jeden pokus. Po celkom bezproblémovom vytiahnutí zo zeme som korene, teda ich zvyšky úplne očistil od hliny a posypal zakoreňovacím práškom a takto ho zasadil do vedra z hlinou. Konáre som zredukoval len na kostrové, postavil ho k plotu a konáre oň zafixoval, aby mi ho nevykýval vietor. Zatiaľ rastie, poodtŕhal som z neho všetky plody, aby sa príliš nevysiľoval.