Bohemia Gold - jak ostříhat

host - 248.136 (?) 
27.9.2010 21:53

Dobrý den dlouho jsem se pídila jak stříhat RUBÍN a BOHEMII mám oba i GOLD BOHIMII a rozhodně souhlasím s panem Vysloužilem nechat je být jen stříhám větve co rostou do středu stromu.Faltová H

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 154.180 (?), 29.9.2010 0:24

Dobrý den pí. Faltová. Budete-li "nic nedělat", naroste Vám smuteční vrba s několika jablky na koncích 1m přírůstků, tam bude jedna listová růžice a zbytek bude vyholený. Stříhejte nebo vyštipujte tak, jak píše p. Vinšálek. Tento odlišný spůsob se týká odrůd, které vytvářejí dlouhé tenké letorosty a vyholují. Jsou to Rubín, Bohemie, Rubinola, ale také Angold a Florina. Tato odlišná metoda s využitím jen letního řezu se skracováním letorostů za 4.-5. listem, po dalším přírůstku cca 15 cm opět zaštipnout teď už za 1. listem nového přírůstku,...až do konce července, pak se nechá dorůst vegetační vrchol. "Svíčky" se zásadně vytrhávají i s patkou už v průběhu jara/léta (škoda živin). Co nenecháte narůst, nespotřebuje živiny, i tak by ste to odstranila. V dalším roce sa jen upraví to, co se nestihlo. Pokud jsou velké přírůstky, na jaře NEŘEZAT, jen v letě.

Rubinola
Rubinola

host - 155.12 (?), 3.11.2010 7:25
To že Gold Bohemia plodí na koncích letorostů je pro mne novinka z letošního léta. Minulý víkend jsem nahradil bujně rostoucí Bohemii (nevím na jaké podnoži) Bohemií na M9 a ještě chci zasadit Gold Bohemii. Stromky mám na drátěnce cca. dva metry od sebe a teďkom si nedokáži představit jak dlouhé budou rodící výhony, zda má smysl tuto odrůdu kupovat a sadit nebo zvolit jinou variantu. Díky za radu, Mirek
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz