Na Vysočině jsem si na jablka Granny Smith netroufl. Pěstoval jsem je v o něco teplejší oblasti v 210m s mírně alkalickou půdou na M9. Ale ani tam se nedala sklízet tak, jako ostatní jablka. Dříve než by po sklizni dozrála, začala by hnít. Proto jsem menší část sklízel až koncem října a zbytek v listopadu. Výsledky výborné: velká zelená jablka s atraktivní kyselkavou chutí. Ošetřoval jsem je jen proti obalečům (3x za sezónu) bez fungicidů a bez probírky. Vzhledem k tomu, že to byla má nejlepší jablka, často mě sousedé prosili o několik jablek na vánočný stůl. Mezi jejich žlutými a červenými plody to bylo něco nového. Plody byly někdy pošpiněny medovicí (+prachem). To však bylo možno omýt kartáčkem. V teplejších oblastech Evropy (Balkán) vídám tato jablka pěstovat velmi často. Jsou velmi oblíbená.