Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud stromky sázíte na panenské púdě, kde ještě stromy nerostly, tak bych od kopání velkých a hlubokých děr upustil. Ono totiž pak stromky máte jako v květináči a dobře prokypřená půda nenutí kořeny pronikat tvrdšími vrstvami a kamením a stromek může zababčit. Je to sice složité, ale ve vašich podmínkách a já je mám podobné, je nejlepší si stromky vypěstovat z jadérek a až potom očkovat nebo naroubovat chtěnou odrůdu nebo alespoň koupit podnože, které po zakořenení na trvalém stanovišti v létě naočkujete. On je totiž stromek při vyorávání traktorem dost nešetrně poškozen a často několik let skomírá než se vůbec chytne. Jak již zde padlo do suché půdy pouze bujně vzrůstné podnože, A2, semenáč atd.. Zvláště kořeny semenáče jsou schopny prorůst kamením a pořebnou vodu si sehnat i z několika metrů.

Takže pokud si nechcete pěstovat stromky sám, tak bych koupil hotové na semenáči nebo A2 a nijak zvlášť bych jim nepodstrojoval ani nekopal velké jámy, není to většinou ku prospěchu a já od toho upouštím nehledě na námahu a nutnost likvidace toho kamení. Pletivo proti hrabošům bych dával až se tam objeví. Daleko škodlivější je hryzec který v suché mělké půdě těžko bude. Pletivo můsí být spojeno naprosto přesně, jinak to hlodavci stejně překonají, Pokud zasadíte stromy na semenáči, tak kořeny sotva něco ožere, Hlodavci jdou spíše po kořenech stomků na středně a slabě vzrůstných podnožích (jsou křehčí a mají větší podíl lýka)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika