Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Reagoval jsem na následující vyjádření Mičurina II z 17.7.  v čase 11:21... "Jak jsem uvedl, provedl jsem toto roubování v nouzi a poukázal na její proveditelnost a také na její nedostatky a podmínky které vyžadují pro úspěšné provedení.Nic víc.Způsobů přeroubování je hodně a každý nechť zhodnotí sám co je pro něj vhodné.Na čistotu odrůdy věřím, proto ty pokusy na podnožový pařízek."...Takže, z normálního roubování Tittlovým způsobem se stalo roubování v nouzi a pokusy na podnožový pařízek, s odůvodněním "čistoty odrůdy". On je to ale velký rozdíl, když se napíše "Jezte děti!" nebo "Jezte, děti!" Tož tolik k překrucování. Kdybych chtěl zesměšňovat, potom bych se uštěpačně ptal, proč byly k přeroubování vybrány odrůdy Gala Mitchgla a Linda, když první je odrůda celosvětového významu s chutí 1A, které se u nás tak výborně daří a druhá odrůda pochází z vynikající kanadské šlechtitelské školy, na kterou Mičurin II nedá dopustit. Podobně dopadl dříve vychválený, výborný Gloster. Jestli se nepletu, tak zdůvodněním bylo, že rodina jej nechce jíst.  Ale takový nejsem, proto se ptát nebudu. Naopak, výběr naroubovaných odrůd se mi zamlouvá, jak dokladují přiložené výsledky degustace, jsou Larisa a Briliant zcela jistě chutné odrůdy.

Jakou jste si pane Mičurine II o mě vytvořil představu, to jste mi nikdy dříve nesdělil, takže je mi naprosto jedno, jestli nyní vaši představu splňuji nebo nesplňuji. Také degustace budu navštěvovat podle vlasního úvážení, nikoliv podle vašich představ. Vám na oplátku nemusí být líto mého talentu, mám-li jaký. Myslím, že jej spíše nemám. Jako zahrádkář sloužím pouze vlastním zájmům a odrůdy, které se u mne osvědčily budu chválit, bez ohledu na místo jejich původu. Letos nebudu mít žádné ovoce - co neopadlo mrazem v květu a po odkvětu, to poničily kroupy. Pěstovat počasí bych se potřeboval naučit.

Ostatní napsal výstižně pan Vysloužil.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika