Myslím, že na to ani nelze objektivně odpovědět. Jednak každá odrůda má něco do sebe a nebaví mě konzumovat stále stejnou chuť. Pak také většinu odrůd sklízím postupně a chuť i konzistence se velice liší podle termínu sklizně. Speciálně Jonagold jsem letos protrhával snad 5x a zatímco jablka z první sklizně strávila ve sklepě asi měsíc a půl a zpočátku rychle dozrávala při 15 stupních a začínají moučnatět, ta později sklizená jsou optimálně "fresh". Podobně je na tom Topaz sklízený asi na 3x. Lépe jsou na tom jablka ze zahrady v 520 mnm než ta z ostravské nížiny. I Sirius je zralý tak akorát. Nejlépe je na tom Admirál a do Ontárií se zatím bojím kousnout. Do podzimních odrůd se mi už moc kousat nechce...
Jinak zde zajímavý článek
Zaujala mě přítomnost fungicidů v rezistentu jako je Rubinola - možná předskládková "příprava" a nebo to berou pro jistotu šmahem všechno...