Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Petře z H, se zpožděním si dovoluji svůj názor.Aspoň trochu ulevíme z témat po touze chlastu.

Nejsem příznivcem umělého mulčování (příroda to také nedělá).Mimo již vzpomínanou tvorbu povrchových kořenů je tu riziko výskytu hrabošů a další čeládky.Dále riziko výskytu plísní a houbových patogenů v hnijící syrové hmotě mulče a možnost přenosu na kultivar a samozřejmě zvýšení rizika při holomrazech poškození těchto povrchových kořenů.O přihnojovacím účinku syrové močky dost pochybuji.Chápu, pokud někdo nemá možnost zálivky tak je to jistá možnost udržení vláhy.Vy však zřejmě vodu máte.

Hnůj zarývám pod stromy léta.Občas to nějaký kořínek odnese.Ovšem efekt zarytého hnoje je několikanásobně pozitivnější.U kmínku zarývám mělčeji a se vzdáleností od kmínku zapravuji co nejhlouběji.Samozřejmě opatrně.Ať si kořeny stromku pro potravu příjdou.Rozhodně jej nenechávejte volně na povrchu.Znehodnotí se, nepřinese do půdy žádnou homózní složku a jako lákadlo pro žížaly které dělají další zkvalitnění a provzdušňování půdy.Ovšem symbolické kroužky o průměru 80 cm nic neřeší.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika