Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, mám podobný dotaz, proto připojuji do tohoto vlákna. Loni na jaře jsem zasadil jabloň Blaník na MM106. V zimě jsem objevil jednu jakoby zasychající boční větev (fotku bohužel nemám), která se na konci začla kroutit, tak jsem ji uřízl v místě, kde jsem ještě doufal ve zdravé dřevo a rozhodl se nechat ji pokračovat bočním výhonem.

Od té doby jsem nic zvláštního nepozoroval, zdálo se, že jabloň prospívá, nicméně teď v druhé půlce srpna začaly jabloni hnědnout a odlamovat se tu a tam listy viz obrázek 1. Dnes, 1. září, už takto upadla řekněme pětina listů, z nichž ovšem zhruba polovina z té větve, kterou jsem loni v zimě zkrátil kvůli potenciální nemoci. Obrázek 2 ukazuje, jakým způsobem listy padají, ulomí se vždy na konci stopky, upadne pouze samotný list v různé fázi zhnědnutí. Zároveň na několika ještě zelených listech jsem našel kresby viz. obrázek 3. Může se prosím jednat o spálu? Případně jaká jiná možnost vás napadá? Jelikož jsem jí sázel loni, o plodech zatím není řeč. Díky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika