Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám s vysokokmeny určitou zkušenost, tak si dovolím připojit svůj názor. VK se vždy pěstovaly v místech možného okusu zvěří, zejména vysokou. Předpokládám, že u Vás tento problém není. Pak jde ještě o obtížnou sklizeň. Koruna VK začíná ve výšce okolo 2m, větev délky 3m, která roste v úhlu 45 stupňů už bude končit ve slušné výšce. Žebřík není bezpečný, je nutné mít alespoň čtyřmetrové štafle s boční podpěrou. To vše člověka baví do určitého věku, dejme tomu do padesátky. Takže má smysl vysokokmen, s ohledem na pozdější nástup do plodnosti, sázet tak do třicítky. Berte to trochu jako humor, ve kterém je hodně pravdy. 

Zkušenosti s odrůdami: pětoval jsem Wealthy, Čistecké, Matčino, Ontario, Wagenerovo a Boskoopské červené. To poslední byl skutečně majestátní strom,  vzhledově nejkrásnější, i plody - velké těžké koženáče měly svůj půvab, pokud Vám nevadí hrubší sladkokyselá dužnina. Ale to by bylo na delší diskusi. Chcete-li hlavně krásný strom  - co třeba sakura?smiley R.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika