Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zasielam Vám 2 upravené fotky -  2 varianty rezu, tak ako to vidím ja z môjho pohľadu. To by bol môj názor, ale počkajte ešte na rady o dosť skúsenejších.

Moja filozofia je asi takáto: Uvažoval som, že by konárik zafarbený na žlto bol využiteľný ako kostrový konár (tým by sa na tom strome dali nájsť 4 kostrové konáre) ale bohužiaľ, vyzerá to tak, že ten žlto poznačený konárik je asi dosť krátky. Žltou bodkou som znázornil miesto, ktoré sa ťažko posudzuje, lebo konáre sa tam prekrývajú. Takže uvažujem tak, že aby sme ten žltý prebudili, musíme ho iba jemne zakrátiť na najvyššie položené vonkajšie očko a všetky ostatné kostrové konáre znížiť na úroveň toho najslabšieho žltého konárika. Varianta 1 - kostrové konáre boli znížené, ale asi nie až tak hlboko, že by boli na úrovni toho žltého. Ale možno by to stačilo? Ťažko povedať - nemám s tým skúsenosť. Varianta 2 - je to v podstate hlbší rez varianty 1. Najväčšie rozdiely oproti variante 1 sú v reze terminálu až do staršieho dreva a 1 kostrový konár vo variante 2 by sa rezal asi do opačného smeru (smerom doprava) a aj by sa zakrátil na vonkajšie očko. Obe varianty rezu sú myslím dosť "brutálne", na stromčeku by zostal iba taký "základ". Neviem ako na tak silný rez ta dula zareaguje. Ale keď je to 4-ročný stromček, hádam by to mohla prežiť? Igor 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika