Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím

Tak a přišel mráz, který nastolí pravdu o odolnosti všech odrůd v rostlinné výrobě . Uvádí se, že pro nejodolnější odrůdy jabloní je kritická hranice přežití -30"C. Tato hranice se silně liší u každé odrůdy a délky trvání silných mrazů . Velice bych ocenil, kdyby se zde tak v květnu sešly informace o odolnosti novějších odrůd na mráz a tepelný šok a moc bych si cenil pravdivých údajů a bez zaujetí.

Zatím co sleduji tak už mají veliký problém opět odrůdy Prima, Rubín, Rubinola kde už na začátku mrazů utrpěly silné mrazové desky. Začínám mít i obavy o broskvoně, které zvládají mráz do - 17"C. Nejlépe jsou snad zatím meruňky, které ač je to paradox v hlubokém spánku bez probuzení snáší mráz až - 30 "C.

Už teď co mohu říci je to, že padlí určitě vymrzne nebo není tak mrazuvzdorné. Budu velice zvědav jak na tyto mrazy bude reagovat i rez hrušňová a americké padlí. 

Budu se modlit, aby to naši svěřenci zvládly s co nejmenší ujmou na zdraví.  Příroda bude mít vždy poslední slovo i když nás několik let chlácholila co se týká zimy. Doufejme, že mráz také rychle zredukuje teplomilné škůdce.

Přeji všem fanouškům ovocného stromu v novém roce hodně zdraví a pěstitelských radostí a co nejlepší kondici našich svěřenců.

Z mrazivé Opavy (- 20)  Vlada

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika