Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To, co napsal pan Hlavatý o stromech 20.3. jako doušku (P.s.) ke svému příspěvku se mi moc líbí. Myslím si v podstatě totéž.
    Jenomže nemůžeme míchat dohromady dvě rozdílné věci: přírodní krásu stromů a tržní pěstování ovoce. Stejně jako nemůžeme srovnávat chov živých milých zvířat a výrobu masa. Ano, v minulosri měly tyto aktivity k sobě blízko. Ovoce se sklízelo z krásných stromů v sadech a kolem cest a domácí zvířata žila v jedné rodině s hospodářem. Ale doba je jiná. Chceme mít ovoce, jaké se líbí, maso a vejce v dostupném množství a ceně. Souznění člověka s přírodou nehledejme ve velkovýkrmně prasat ani v produkci ovoce, kde jahody se pěstují na stole a jablka na zastřešených drátech.
    Samozřejmě každý ovocný strom (snad s výjimkou broskvoně) lze pěstovat způsobem, kdy se o něj nemusíme příliš starat. Ovšem kvalita plodů tomu bude odpovídat. Ostatně zapomenuté sady po odsunutých Němcích jsou toho důkazem již 70 let. 
   Zasadíme-li třešeň na ptáčnici na mez úrodného pole (a ochrámíme-li ji před srnčím parožím), pak může optimálně růst a plodit po mnoho let bez lidského zásahu. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika