Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Správny postreh dr.Vysloužila - pri každej neskorojesennej a zimnej odrode je dôležité, odkedy dokedy je konzumne na výške. Cenné sú odrody, ktoré môžeme konzumovať IHNEĎ po obratí a zároveň nejaký ten mesiac v plnej kvalite vydržia (taký je napr. Merkur, Rubinola, Admiral, Ligol, Jonagored, Jonathan, Golden Delicious, Lucy, Fuji, Karneval, Florina...). V dĺžke "konzumného okna" pri plnej kvalite je u mňa bezkonkurenčný Admiral. Významnú rolu tu ale hrá aj lokalita (mikroklíma), u mňa napríklad aj ten Idared či Topaz sú chuťovo kvalitné už pomerne krátko po zbere, aj keď naj- sú tak od decembra-januára. V podstate jedinou odrodou z tých mojich kde musím vyčkať je Braeburn, ten vstupuje do konzumnej kvality zhruba od januára a neskôr. IH