Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mišpule je nejpříbuznější k hrušním, ale opravdu je lepší ji pěstovat spíše jako keř s nizoučkým kmínkem než jako vysokokmen. Protože málo narůstá do objemu dřeva, tak kmínek zůstává tenký a bez trvalé opory hrozí jeho zlomení. Právě proto je také lepší ho mít od počátku co nejvíce rovný a tak zpětné sesazení na slabší výhon je snad jedinou cestou, jak toho nejlépe a nejrychleji dosáhnout. Pokud by slabší výhon nebyl rostlý zaručeně nad místem roubování, pak je potřeba stromek zmladit seříznutím cca v místě úvazku a z vyrašených vlků vybrat jediný k prodloužení kmínku (ostatní zaštípnout za 5-8 listem a nechat do příštího jara jako pomocnou asimilační plochu).

Jinak, pokud je kolík dřevěný, pokuste se sehnat o stejném profilu trvanlivější betonový (nebo pozinkovaný Jackel vylitý cementovým mlékem) tak, aby jste měl zajištěnu oporu stromku na dlouhá léta (15 let a déle).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika