Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Plný súhlas s Daníkom a M.Votrubcom - Topaz je mimoriadne vydarená odroda z českého "rezistentného" šľachtenia. Aj keď už rezistentný všade bohužiaľ nie je. U mňa zatiaľ spoľahlivo je. Vypisovať tu nejaké verdikty o Topaze (J.S.) na základe KUPOVANÝCH jabĺk je asi tak "10 metrov mimo misy". Pre J.S.: nič v zlom, ale zasaďte si Topaz, pestujte ho tak zo 10 rokov a potom napíšte recenciu na jeho chuť. Topaz je odroda ktorá potrebuje "dozrieť" v pivnici, hodnotiť jeho chuťové parametre začiatkom decembra je prejavom neskúsenosti/amaterizmu. Máloktorá odroda má taký jednoznačný chuťový "odtlačok" ako tento kríženec Primy a Vandy. Netvrdím že sa hodí do akýchkoľvek podmienok, ale odsudzovať túto odrodu po zahryznutí do kúpeného jablka je prejavom neskúsenosti s pestovaním jabloní. IH