Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak říkával jeden, kdysi moudrý politik: "Jen idiot nemění své názory". Musím přiznat, že zatímco před 4 lety, kdy vzniklo toto vlákno, jsem favorizoval jednoznačně střížovické odrůdy. Ne, že bych je už neměl rád, podle některých mám až nekriticky, ale postupně přicházím na chuť těm holovouským. Nerozlišuji Holovousy, Těchobuzice, Litoměřice, vnímám to zdálky - ÚEB a ti druzí. Zatímco v minulosti hrály odrůdy jako Šampion, Rubín, Krasava, Karmen Jonalord do noty nám, pěstitelům z chladnějších poloh, v posledních letech mám s některými střížovickými odrůdami problém. Týká se to hlavně - jak jim říkám - hvězdných odrůd, tedy Orion, Opál, Sirius, Heliodor, Luna, k nim i Otava, Goldstar, Topaz, Karneval. Zrovna dnes sklízím Goldstary, Topazy, Oriony. I po proběhlé vichřici plody drží koncem října jak přibité. A že léto bylo jako nikdy. Co z toho usoudit? Že suma teplot a délka vegetační doby není jedno a totéž. A že ve vyšší a chladnější poloze taková jablka sice vypěstujeme, ale jejich kvalita možná nebude taková, jaká by mohla být.  Ještě, že máme odrůdy jako Desert, Lotos, Rubinola, Merkur, Admirál, snad i Lucy s nároky menšími.
   Na druhé straně trochu přicházím na chuť sempráckým odrůdám, tedy mimo dílnu ÚEB. Angold je tradiční držák, Andego vypadá velmi dobře, taky Andera. Dione je chuťová špička, Diadém výborné podzimní jablko, Delor jednoznačně nedoceněný. A všechny nemají problém dozrát v jakémkoli roce. Třebaže zakladatel vlákna pan Kaněra vstupním příspěvkem příliš ohlasu nesklidil, za připomenutí tyto odrůdy stojí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika