Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je dobré, pane Kaněro, že fandíte a kopete za svůj oblíbený klub - Holovousy -. určitě si to zaslouží. Vyšlechtili řadu kvalitních odrůd, které (a v tom máte pravdu) jsou trochu neprávem opomíjené. Namátkou: Diadém, Dione, Delor, Jarka, aj. Ale je tu i pár odrůd, spíš takové šedé myši - Delén, Dulcit i vyslovené propadáky (Dolores)
    Za sebe všal musím říci, že mě oslovily víc právě střížovické odrůdy. Možná se jim jen u nás lépe daří. Reklamou či dostupností sadby to rozhodně není, těmi se už dávno neřídím. Má to své historické kořeny.V 70. letech jsem byl přesvědčen, že na zahrádkách ve studených polohách se dá vypěstovat jen průměrné ovoce - menší, kyselejší, ale zdravé a naše. Goldeny, Starkingy, Coxovy, Macy, Jonathany - ne že by nám nechutnaly, ale nebylo to ono.  Nespravil to ani těchobuzický Dukát, kterému byla opravdu dělaná až přehnaná reklama. Potom se najednou objevily odrůdy jako z jiného světa - Šampion, Rubín, Český ráj, Krasava, Karmen, Jonalord,... Tyto směle konkurovaly i z horších poloh dovozovým jablkům z Balkánu a mnohé je kvalitou i překonaly. Mindrák z toho, že krásná jablka jsou v Československu výsadou Polabí, Pomoraví a Podunají, byl rázem pryč. A vděčím za to právě panu Loudovi a jeho pokračovatelům ve Střížovicích. Netvrdím, že úplně všecho odtud je u mě bomba, ale já na ně dopustit nedám. Nemyslím, že by se vyhýbali odrůdám s polní odolností (Lotos), ani nemám pocit, že by jejich odrůdy byly na jedno brdo.
     Je určitě dobře, že šlechtitelských center je u nás víc a mohou si zdravě konkurovat. Já ale hlasuji pro Střížovice s čestným předsedou Rubínem a volebním lídrem Admirálem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika