Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Stálé zdraví pane Vladislave.Můj názor jsem osvětlil v reakci na Váš první příspěvek.Proč tomu tak je? Zřejmě se vytvořila nová rasa strupovitosti na floribundu?Snad uniformní výsadbou umělých rezistentů a samozřejmě varialibitou přírody která to nemíní tolerovat.Pokud si příroda bude přát rezistenta, zařídí to sama a napořád.Otom, že se něco děje jsme se za poslední dva roky přesvědčili dostatečně.Děsí mě ta razance s jakou se pustila do rezistentů.Už i odborníci (viz.katalog Fytos) nepoužívají výraz rezistentní ale opatrně používají výraz "odolnost k běžným rasám strupovitosti".Čili domnívám se, problém je vážný, což ovšem prodejci ignorují a stále vyřvávají ve svých nabídkách o totální rezistenci a nejen oni.
Proti houbovým chorobá používám 4 ošetření.Polovinu před květem a druhou po odkvětu.Letošní poslední ošetření bylo 30.května.Výsledek pro tzv.rezistenty po 3 ošetřeních je tristní.Orion a Topaz byly poznamenány touto chorobou.Rozela po 3 ošetřeních uspěla.U polně odolných výsledek výborný a silně náchylných slabé napadení o Mc Intoshe a Spencera.Na tak extrémní rok výborný výsledek.Nemohu tedy posoudit odolnosti bez ošetření.
Mnozí se mnou tady nebudou souhlasit ale geneticky zasáhnout do přírody je dle mého názoru zvěrstvo.U umělé rezistence už příroda zareagovala.O následcích u geneticky upravených plodin(soja, kukuřice) a nadopovaných švestkách šárkou pro její ochranu proti této chorobě konče ukáže čas. Mičurin II /470 m).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika