Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přiznám se, že zadavateli vlákna úplně nerozumím. Pokud pěstuji jablka pro sebe, zužitkuji je obvykle více způsoby - přímý konzum, kompot, koláče, ovocný čaj, přesnídávky, mražená dřeň, křížaly, mošt, kvas. Primárně vybírám odrůdy podle vhodnosti na jídlo (chuti, skladovatelnosti) i když většina plodů se nakonec zpracuje jinak - nikdo nesní tolik jablek, kolik vylisuje či vypálí. Zmoštovat a vypít se dají naprosto všechny odrůdy v optimální zralosti (a oproti přímému konzumu i v jisté nezralosti), což se nedá říci o jablkách na jídlo. Čerstvě utržené Strýmky a Jeptišky se dají zmoštovat, ale nedají jíst.
    Sázet jednu odrůdu na mošt má smysl možná pro komerčního výrobce, který efektivněji zpracuje a zkonzervuje větší množství naráz.. Pro amatérské pěstitele je důležité, aby jablka dozrávala postupně a čerstvý mošt byl co nejdéle, jeho chuť se v průběhu sezóny měnila a neomrzela se jako z jednoho druhu. Proto, když budu uvažovat o výrobě moštu, vysadím si více postupně zrajících odrůd (s maximem zimních) podle přesně stejných kriterií jako když bych je měl jen na jídlo. Jenom jich vysadím víc nebo na větších tvarech.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika