Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím

Je pravdou, že MM 106 múže mít problém v této oblasti, ale ja bych řekl, že u ní bude problém ten, že nemá dostatečný púdní profil a trpí silnými výkyvy teplot kamenité púdy. Krčková hniloba se projeví pouze na púdách bažinného typu a né, že tam hodně prší. Žadná jabloň nesnáší trvale zamokřené púdy a nebo vysokou hladinu podzemní vody. Délka trvání srážek nemá na to vliv, neboť na nakloněném terénu voda rychle odteče. Měl jsem na starosti sad ve 500 m.n.m. na A2 kde byly i místa s trvalým zamokřením tak i přes problémy s rakovinou u některých stromú a náchylnosti k vývratúm rostly 40 leté jabloně na A2 prúměrně kolem 1m.

Nevěřím tomu, že by Vám nerostly jabloně ani na semenáči a i na A2 rostou jako by byly na MM106.  Já si myslím, že ten problém bude spíše v hlodavcích a nebo z jabloní děláte rýži.  U hlodavcú je jedinná pomoc. Zasadit stromky do pletivového koše z králičího pletiva(pozor musí trčet 10 cm nad povrch jinak to nemá smysl!!! ) Jinak Vám musí stromek na bujné podnoži rust bez problémú. Ve Vaší oblasti musíte dodržovat správnou vyživu stromku jak hnojivy tak i postřikem na list.

Jen tak pro zajímavost. Podnož M9 se také používá pro stromky kde je vysoká hladina podzemní vody, kde by se bujné podnože udusily. Je zde stále nutný dúraz na výživu a pletivové koše proti hryzcúm. Ještě jsem se nikde nesetkal, že by M9 zmrzla. M 26 o ní vúbec nepřemýšlejte ta je na vlhkost půdy a teplotu citlivá.

Podnož A2 vznikla v horském a studeném klimatu a tak je nesmysl o ní ve Váší oblasti pochybovat.

sadař vlada

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika