Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Až Grávštýnské ochutnáte, bude Vás to mrzet

Pěstovat Grávštýské na moštování není dobrá volba, vzdor tomu, že německá literatura odrůdu vždy doporučovala. Typickou vůni, která dělá mošt i destilát nenapopdobitelný získá ovoce až asi týden po sklizni, nebo sklízíme-li je v plné zralosti. Málokdo bude velký strom ručně očesávat, aby pak otrhaná jablka po týdnu uiskladnění moštoval. Pokud sbíráme padavky (a Grávštýn propadává hodně), jablka nestihnou vyzrát neboť okamžitě hnijí. Totéž se stane s otřepanými plody, pokud je ihned nepodrtíme.  Naproti tomu v době zrání zimních odrůd již hniloba postupuje pomalu a tvrdé kyselé plody - i padané - vydrží bez úhony týden i víc.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika