Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vážená paní Faltová,

Často vzpomínáme na odrůdy jabloní z dětských let. Pokud se Vám při pohledu či konzumaci odrůdy Malináče vybaví vzpomínky na dětství tak nevidím důvod proč si tuto zváštní odrůdu nepořídit. Osobně se však domnívám, že tato odrůda, co se chuti a vlastností týče, nepatří k nejlepším pro zahrádkáře.

Jinak ve Vašem příspěvku hovoříte o jakémsi Malináči z Holandska. Momentálně si nevzpomínám na název této odrůdy, (musel bych se podívat do svých poznámek) ale osobně si myslím, že tato odrůda k nám legálně nedorazí do příštích deseti let.

I já jsem se před lety rozloučil např. s odrůdami Jonathan a Idared, a dnes se k ním vracím. Je pravda, že jsem si vybral už jejich mutace, ale když jsem tyto odrůdy před dvěma lety ochutnal, byl jsem překvapen jejich vynikající chutí. Je pravda, že k tomu velmi přispělo zvýšování průměrných ročních teplot a toto ovoce dostatečně vyzraje. Naopak se loučím např. s odrůdou Rubín, která se u nás díky tomuto oteplování stala podzimním jablkem. Naopak z vyšších poloh je skladovatelná běžně do konce února.

 Přeji šťastnou volbu Milan Boštička

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika