Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To o hryzcích a podnoži jsem napsal já. Omlouvám se, z nějakého důvodu mi vypadlo přihlášení.

Samozřejmě, že hryzci, když nemají co, ožerou téměř všechno. Ale typové podnože přednostně a M9 obzvláště, to není zkušenost pouze má, ale spousty dalších sadařů. M9 má převážně minimum silnějších kořenů a velké množství kořenového vlášení, to hryzcům chutná nejvíce.

Když jsem asi před 8 lety zakládal zeťovi na zahradě štíhlá vřetena, volil jsem M9, J-TE-E a dvě odrůdy jsem musel koupit pouze na MM1O6. Při nákupu jsem si neuvědomil, že mu nedaleko této výsadby protéká potůček a hryzci v jeho okolí mají ráj. Navíc v této části zahrady suší seno, takže je zde po delší dobu vysoká tráva.

Do tří let všechny 4 stromky na M9 byly pryč. Vytáhl jsem jakési kůly. Také na J-TE-E začaly chřadnout, tak nezbývalo než nasadit ne běžnou chemii. Nemůžu zde uvést jakou. Za uhynulé stromky jsem vsadil slaběji rostoucí odrůdy na MM 106 a i ty původní nejsou dosud napadeny.

Jak píše p. Vysloužil, na semenáče jdou hryzci až když nemají na výběr.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika