Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

  Jo, staré vzrůstné ovocné stromy jsou krásné, ale když se někdo alespoň občas o ně postará. Na jedné straně zahrady má soused čtvrt a polokmeny vysazené na přelomu 7O. a 8O let. Je ještě o několik let starší než já, prodělal už 4 infarkty. Pokud mu je dobře, zahradu 2x do roka zmulčuje malotraktorem, ale stromy nejsou řezané možná 1O let.

  Na druhé straně sousedím se zahradou, kde je kromě torz švestky domácí, jak jsem psal v jiném vláknu,  i jabloň ještě po Němcích, kmen by dva dospělí lidé neobejmuli. Stále plodí jablka, která nejsou k jídlu a nikdo je neuklízí. Od sedmdesátých let nevím, že by byla řezaná, před pár lety ji orkán Kyrill ulomil část koruny a toť vše.

  Na protisvahu, asi 2OO m ode mne je 2 ha zahrada, s některými stromy více než 5O letými, kterou nikdo neřezal 2O let. Vnuci staré paní, která už zemřela ty stomy začali likvidivat.

  Podobných selských zahrad ve vsi bylo hodně a částečně ještě je. Potomci původních majitelů to převážně řeší motorovými pilami, no ale zase budou v nabídce stavební parcely.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika