Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Včera jsem otestoval další várku odrůd - Sirius, Angold, Goldstar, Jonagold, Jonagold Novajo, Jonagold Marnika, Topaz, Idared z nedalekých sadů. Vzhledově, až na výjimky (Topaz), vše perfektní, pevnost dužniny už např. u Angoldu, J. Novajo, J. Marniky nebyla dobrá (moučnaté). U Topazu mě zarazily značné otlaky na každém plodu, které již někde začaly nahnívat (toto jsem pozoroval už před 2 měsíci) - podle mne byl Topaz pozdě sklizen a následně skladová, protože plody stejné odrůdy z konkurenčních sadů v okolí jsou v tuto dobu tvrdé, pevné, šťavnaté.

Chuťově nejlépe vypadá stále Sirius - pevný, šťavnatý, chuťově výborný, následovaný odrůdou Jonagold. Goldstar pěkný, pevný, ale jeho chuť jsem nepoznával (mdlá, nevýrazná, připomínal mi přezrálý Šampion). Angold je chuťově určitě výborný (jedl jsem ho poprvé), ale moučnatost dužniny zabránila vyniknout chuti - mám ještě pár kusů, tak snad se tam najde i lepší plod. Podobně dopadly oba klony Jonagoldu - Novajo a Marnika - moučnatější, chuť tak nevynikla. Idared - tolik odsuzovaný (myslím neprávem) - v letošním roce (oproti předchozím letům) z každé zdejší lokality velice dobrý.

Ač mají sady moderní chladící boxy s řízenou atmosférou a skladovací kapacity, tak v tuto dobu stejné odrůdy z jiných sadů jsou lepší.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika