Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Názory nejsou nestranné, ani nemohou být. Každý má v oblibě něco jiného. Je to jako byste chtěl získat nestranný názor,  který fotbalový klub nejlíp hraje, které jídlo je nejchutnější, která herečka nejvíc sexy, které město nejkrásnější, které víno nejlahodnější,...  Je to samozřejmě subjektivní. Pokud někdo odrůdu chválí proto, že ji má rád (a ne třeba proto, že ji prodává), je to v pořádku.
    Onehdy jsem si nalistoval v Malé pomologii z roku 1969 poslední kapitolu - Odrůdy nové a perspektivní. Alkmene, Bancroft, Beforest, Bláhova, Carola, Clivia, Idared, Lobo, Spartan, Stark Earliest, Švýcarské or.. už si je všechny nepamatuju, Ještě v 80. letech byly tyto odrůdy velmi populární Až na Idared ale všechny prakticky upadly v zapomnění. Naopak , v prvních kapitolách.- odrůdy stávajícího sortimentu -  tržní a místního významu jsem našel jablka, která byla ještě nedávno považována za zastaralá, překonaná, vymírající a ejhle, dnes je po nich poptávka - Panenské, Matčino, Boskoopské, Lord Lambourne, Grávštýnské, Čistecké, Coxova, Jadenička,  Malináče a plno dalších. Možná to dopadne podobně i s dnešními favority.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika