Nemocná hrušeň

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2436) - 168.103 (?)
10.6.2024 15:57

Podle mě vaší hrušku napadla bodruška hrušňová, černé listy na vrcholcích letorostů a možná i plodomorka hrušková, černání plůdků zevnitř ven a následný opad, takže postřik championem, což je fugicid, byl opravdu bezvýsledný a je otázka, co se stromem udělaly čtyři postřiky mědí na list v poměrně krátkém období. Netroufám si odhadnout, jestli stromek bude fungovat dál.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 233.163 (?), 10.6.2024 14:06, zobrazeno: 823x

Prosba o radu. Hrušeň odrůda "konference" pěkně odkvetla nasdila hodně plodů, vše OK. Najednou začaly hnědnout a posléze černat listy, které včetně plodů postupně opadal. Ihned jsem začal postřik šampion WG50 (měďnatý přípravek), postupně čtyřikrát s odstupem několika dnů, ale bez výsledku. Šlo to velmi rychle cca 3 týdny a je hotovo. Nevíte co se stromem? Dá se nějak zachránit? Díky za radu!!!

aktuální foto
aktuální foto

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2436) - 168.103 (?), 10.6.2024 15:57

Podle mě vaší hrušku napadla bodruška hrušňová, černé listy na vrcholcích letorostů a možná i plodomorka hrušková, černání plůdků zevnitř ven a následný opad, takže postřik championem, což je fugicid, byl opravdu bezvýsledný a je otázka, co se stromem udělaly čtyři postřiky mědí na list v poměrně krátkém období. Netroufám si odhadnout, jestli stromek bude fungovat dál.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz