Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Sledoval jsem během roku stav hrušní v okolí, abych odhadnul, jestli jsem likvidací jalovce hrušním účinně pomohl nebo už bylo pozdě.

Nejbližší (8 m) dvě staré (pozdně letní-snad Williamsova) byly zasaženy kompletně. Dvě další staré a vysoké(zimní), jen 10-15 metrů dál, trochu v závětří za sousedovou chalupou byly prakticky čisté bez rzi, vyjíměčně sem tam něco. Decora a Boscova na zahradě cca 30-50 m daleko napadeny slabě - zhruba jako vloni.

Na kdouli  (kde, jak píšu jinde jsem narouboval Boscovu, Žlutaňu a Škarotku) byly naroubované výhony napadeny asi v té míře, jako Boscova a Decora na zahradě. Tak jsem na výhonu Škarotky otrhal všechny napadené listy a od té doby všechny listy i nové zůstaly bez rzi. Pak jsem si podle počtu listů spočítal, že pokud by nějaký hračička na jaře počkal, až bude na každém hlavním výhonu cca 5-6 listů a otrhal je, mohl by (plus mínus podle průběhu jara) očekávat, že v tu dobu končí nálet rzi a další, nově vyrašené listy budou čisté. To ovšem nejde běžně praktikovat, nicméně příští rok to vyzkouším znovu a lépe (kdoule je ve dvoře, hned před vchodem, takže to není práce navíc, ale jen krácení dlouhé chvíle:-)).

Na to, jestli jsem jalovec zlikvidoval včas, jsem nepřišel, v těsném okolí jiné jalovce nejsou. Počkáme na jaro a uvidíme.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika