Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

První úroda ze stromů bývá dost často podřadná a spoustu lidí odradí, jako příklad uvedu moji zkušenost. První úroda mého Rubínu byla tři hrbolatá a zelená jablíčka vážící sotva 20 g, loňský rok už jich bylo víc a velké nejméně 150 g, tvarově a zbarvením by se hodili i na výstavu. Proto bych to s tou hrušní nevzdával a vičkal, jak se vidaří další sklizně.

Co se výše zmiňované školky týká, taky mě udivili některé odrůdy co nabízejí, nedalo mi a napsal jsem jim. Bylo mi řečeno, že spostu odrůd mají od pama RNDr Stanislava Štěrby, který se zabýval hledáním starých odrůd na Uherskohradiššku, jestli je to pravda, to nikdo neví. Drobné letní hruštičky rostou skoro v každé vsi, ale dost často nejsou úplná pochoutka a hodí se jen na sušení a povidla, Proč nějakou takovou nemnožit a nenazvat ji jménem, které patří možná již ztarcené staré odrůdě. Milovníci starých odrůd vám za ní utrhnou ruce, ale po čase zjistí, že koupili zajíce v pytli.

Jinak Muškatelka dlouhá letní je zmíněna v některých starých publikacích, podrobně popsána ale asi nebyla. Viz Ovoce Bílých Karpat. Takových Muškatelek je značné množství, nejvíce rozšířené jsou ale jen M turecká, M letní a M šedá.

VF

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika