Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pan Petr zná moje oblíbené hrušky dobře, když přidá Avranšskou, je to přesné.
Hloupost to není. Hrušky, zejména ty letní a podzimní, mají krátkou skladovatelnost. Pokud je máte jen na přímý konzum, tak i u malého tvaru úrodu z jednoodrůdového stromu nestihnete skonzumovat. Víc postupně dozrávajících odrůd na jednom stromě je jistým řešením. Samotný strom z toho patrně velkou radost nemá, v průběhu vegetace si neodpočine, jednotlivé odrůdy jsou v různé fázi vývoje. Lze očekávat jeho rychlejší stárnutí, možná horší zdravotní stav. Naštěstí hrušeň snáší tento umělý chimérizmus relativně nejlíp.
1. Ano, možné to je. Čím víc se ovšem růst naštěpovaných opdrůd bude lišit, tím obtížnější bude udržet strom řezem v přiměřeném tvaru. Je určitě lepší vybrat odrůdy s podobnou intenzitou růstu. Kombinace Clappova - Konference mi nepřijde jako nejlepší.
2. Růst ovlivní poměrně málo. Podstatně horší je, že ovlivní plodnost. Očekávejte, že plodná odrůda (Konference)  bude mít sklon přeplozovat, zatímco ta méně plodná (Clappova) přinese jen pár plodů.
3. Naroubovat to můžete kdykoli. Jestli byly dobré kořeny, tak i na jaře, rouby se asi ujmou, ale jejich růst nebude nic moc.. Lepší je roubovat do zakořeněného stromku s dobrými přírůstky.
4. To nevím, já kdoulové podnože nepoužívám, mně na nich nic nerostlo. Podstatné je, jak chcete velký strom a kolik místa pro něj máte.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika