Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jablka při skladování vyddýchavají kysličník uhličitý (CO2) a spotřebovávají kyslík. Jakmile je v kyblíku převaha CO2 nad O2, tak se jablka udusí a u jádřince, kde je kyslíkový deficit největší, začne vznikat etanol (i bez přítomnosti kvasinek). Izraelci mají patentovaný mikrotenový sáček se selektivními póry, který propouští ven CO2 ale dovnitř nepropouští mnoho spotřebovaného O2 (natož třeba etylén). Jablka pak i v marketu mají v sáčku atmosféru jako ve skladu s řízeným složením vzduchu (ULO). Kýblík to neumí.

Pokud potřebujete jablka izolovat od okolí, je lepší naskládat přepravky do komínků a přikrýt folií tak, že větrací mezera je štěrbina u podlahy. Kyslík se spotřebuje a klasající CO2 nedovolí jeho doplnění.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika