Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Řezat stromek nadvakrát není zase až tak špatná rada. Pro ty, co stromky řezat umí, je to zbytečné. Ale ti se tady na fóru na to neptají. Totiž stromek, jestli se nechá na jaře narašit, růstové látky se přesunou do větví a ty se pak odstřihnou. Tato ztráta se nedá nijakým způsobem nahradit.

Takže rada řezat nadvakrát je pro úplné neznalce, pro ty, kde je nebezpečí, že stromek ostříhají pozdě. 

Pak tedy je celkem dobré řezat nadvakrát broskvoně. Při teplém suchém jarním větru rychle vysychají. Není to však nutností. 

Ale hlavně. Tady na fóru jsou rady, že peckoviny se řežou až v době květu. Ale jaksi se nenapíše, že to platí pro starší výsadby a tato rada neplatí pro novou sadbu. A tady je problém. U slivoní, když se ořeže pozdě, je to špatně, stromek bude zpočátku zbržděný, ale přežije. Horší je to však právě u broskvoní. Čekat, až pokvetou broskvoně může být pro stromek osudové. Nemusí vůbec obrazit právě kvůli suchým, teplým větrům. P

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika