Máte štěstí na dobré jedlé houby. U nás teď řádí neznámé bílé houby. Někdy je jich až 50 ks na několika metrech. Myslel jsem si, že jsou to nějaké opožděné žampióny. Ale nejsou. Mají bílé i lupeny. Převládající názor, že je to muchomůrka bílá jsem vyvrátil, protože jsem nenalezl kalich. Přesto je pro jistotu ani nehážu na kompost a po dotyku jsem si důkladně umyl ruce. Zdá se, že jste odborník na houby. Třeba je poznáte.
Šťavnatka pomrazka, tato drobná chutná houba začíná růst teprve nyní, po přechodu prvních podzimních mrazíků a následném oteplení. Jedna z mála hub, které mohou několikrát přemrznout, aniž by je mráz zničil. Walter
Máte štěstí na dobré jedlé houby. U nás teď řádí neznámé bílé houby. Někdy je jich až 50 ks na několika metrech. Myslel jsem si, že jsou to nějaké opožděné žampióny. Ale nejsou. Mají bílé i lupeny. Převládající názor, že je to muchomůrka bílá jsem vyvrátil, protože jsem nenalezl kalich. Přesto je pro jistotu ani nehážu na kompost a po dotyku jsem si důkladně umyl ruce. Zdá se, že jste odborník na houby. Třeba je poznáte.
Šmarjá panno, i pokud by to byla muchomůrka bílá, tak vám nehrozí žádné nebezpečí, pokud se jí dotknete, amanitin není kontaktní jed. Stejně tak nehrozí, že by se dostal do nějakých rostlin z kompostu.
Jsem ze staré školy. Po práci s potenciálně nebezpečnými látkami si myju ruce, i když jsem pracoval v rukavicích. A jedovaté houby na kompost nedávám k vůli sporám. Stačí mi ty, které létají vzduchem.