Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já už vůbec nejsem odborník na kompostování, spíš se to začínám učit, ale docela mě to zajímá. Pokud tomu tedy někdo trochu rozumí, je pravda, že při kompostování zelené hmoty část živin vyprchá a při zarytí zůstane v půdě? Opravdu by mě to hodně zajímalo. Pokud tomu tak je, tak máte pravdu, že je lepší zelené hnojivo zarýt. Pokud tomu tak není, tak si myslím, že je úplně jedno, jestli to zareju, nebo hodím na kompost. Spousta lidí pěstuje na zahradě trávník a ten musí taky kosit (sekat) a má z něj pak trávu do kompostu (pokud nepotřebuje seno), nevidím v tom příliš rozdíl.

Pokud jde o listovku, tak ze zahrady budu mít listí z jedné broskvoně (jak když plivne), višně, jabloně, hrušně a ze sousedovo ořešáku. Před barákem v ulici máme třešně, tak bych mohla ještě shrabat ulici. O dva bloky dál je katalpa, ta má pořádný lupena, je to do kompostu vhodné? O bukovém parku nevím, ale zkusím zapátrat v širším okolí, třeba nějaký objevím.

Co potom s tím listím? Dosud jsem ho sušila a příští rok přidávala do zeleného kompostu. Teď na podzim už nic zelené nemám, ani ten plevel už moc neroste. Na jaře je ho mnohem víc a vzhledem k tomu, že nemám nic moc dřevěného uhlíkatého, tak to zelené prokládám tím suchým listím. Můžu to tak dělat dál, nebo je lepší zachovat listí vlhké?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika