Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Opět moc děkuji za obsáhlé rady.

Ad 1.
No já se letos taky domnívala, že bude stačit před výsadbou pohnojit nějakým organo-minerálním NPK hnojivem (něco jako ten cererit, ale s trochou organiky), ale bohužel tomu tak nebylo. Rajčata ze začátku rostla bujně a krásně kvetla, ale někdy koncem června, když začaly dozrávat první plody, tak rostliny v růstu zarazily a některé horní květy opadaly. Rajčata dobrý, tedy až na ty s černou špičkou, ale už jich moc nebude, protože už nebude mít za chvíli co dozrávat. Tak si říkám, jestli to nechtělo aspoň trochu málo přihnojit i během vegetace, protože ze začátku byly opravdu nádherný a rostly bujně.

Ten Kristalon hnědý by se mi taky hodil, ten totiž zrovna toho dusíku obsahuje hodně málo, ale 25 kg balení je pro mě příliš.

Ad 2. Možná je přínos rozhození popele na sníh také v tom, že potom nepráší. Možná by stačilo před rozhozením zalít a potom ještě zalít popel před rytím, ale zase příliš mokrý záhon se bude hůře rýt, zem se bude lepit. Jak to řešíte, aby popel příliš neprášil?

Ad 3. Asi máte pravdu, že černání nepřestalo díky popelu. Rostliny ale byly silné dost, nejspíš to tedy bylo horkem a zlepšení přineslo ochlazení.

Ad 4. Pokud mi zase budou rajčata černat i přes podzimní pohnojení popelem, tak holt zkusím postřik ledkem vápenatým, snad to tím dusíkem moc nepřehnojím.

Pokud je nesmysl přihnojovat každý týden, tak proč to na kristalonech uvádí?. Že by výrobce nechal zahrádkáře přehnojovat, aby měl větší tržby? Kristalon už se taky nějaký čas vyrábí, nestěžovali by si zahrádkáři už dávno, že mají přesolenou zahradu? Možná je to každý týden opravdu příliš často, ale trochu přihnojit i během vegetace myslím bude potřeba, viz bod č.1.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika